fbpx

Kvinder og iværksætteri

Spændende indlæg fra Jannie Buch Thorborg om kvinder og iværksætteri.

Del dette indlæg

Jeg har netop læst et spændende indlæg fra Jannie Buch Thorborg,
Iværksætter og IT-nørd.

Du kan finde det originale indlæg på hendes Facebookside, eller læs det herunder:

“Lige lidt tanker omkring kvinder og iværksætteri her en lørdag morgen.

Jeg er kvinde og jeg er iværksætter. Jeg har egentlig aldrig tænkt på at de to ord skulle være modsætninger. Jeg har aldrig oplevet, at jeg har haft ringere muligheder som iværksætter, fordi jeg er kvinde. Jeg har aldrig nogensinde tænkt at mænd havde flere fordele eller flere muligheder i forhold til mig. Jeg har heller aldrig følt at mænd synes de er ”bedre” iværksættere end kvinder.

Jeg har måske følt at der er flere mænd som har interesse for iværksætteri, men det betyder jo ikke at der ikke er plads til os kvinder.

Jeg startede min første virksomhed i 2008, hvor jeg producerede møbler i Kina. Her kunne jeg godt mærke at kineserne syntes det var lidt spøjst, at jeg kom rejsende som ung kvinde, helt alene. Men de syntes jo bare, at jeg var sej og jeg følte masser af respekt, fordi det ikke var ”normalt” i Kina.

Siden har jeg faktisk ikke oplevet nogen forskelsbehandling, eller oplevet at jeg har stået bagerst i køen, i forhold til muligheder for at udvikle min virksomhed eller netværk.
Men jeg har til gengæld oplevet det modsatte. Altså at jeg måske har haft fordele som kvinde. Eller det kan jeg jo egentlig ikke være sikker på, da jeg ikke har prøvet at være mand – Men jeg føler ofte folk synes jeg er spændende, fordi jeg er kvinde, knokler på mine virksomheder og har gjort det godt.

Jo, det er sgu hårdt at have en virksomhed som kvinde. Man falder mange gange og skal rejse sig igen. Akkurat som mændene skal.

Nu oplever jeg at der bliver oprettet flere og flere netværksgrupper ”KUN FOR KVINDER” hjælpe-klubber til investering ”KUN FOR KVINDER!” eller kontorfællesskaber ”KUN FOR KVINDER!”.

Tanken bag det er vel at ”hjælpe” kvinder med deres virksomhed, men hvad er det egentlig vi skal hjælpes med? Og hvis vi har brug for hjælp, hvorfor skal det foregå i et 100% lukket kvinde-fora og ikke i nogle af alle de udmærkede fællesskab, der findes for iværksættere? Hvorfor skal der oprettes ”beskyttede værksteder” kun for kvinder?

Er det fordi vi er dummere end mændene og skal tales til på babysprog? Eller er kvinder skrøbelige og kan ikke tåle, at mænd med succes, taler til os?
Jeg mener at disse ”kvindegrupper”, som udgiver sig for at styrke kvindelige iværksættere, gør fuldstændig det modsatte. De degraderer og latterliggør kvindelige iværksættere og det gør mig flov.

Kan vi ikke bare stå sammen alle sammen og hjælpe hinanden med at bygge gode og sunde forretninger. Kvinder og mænd – Det er da også meget sjovere, fordi vi er forskellige og det er jo fantastisk!”

Jannie Buch Thorborg

Den ville ikke gå omvendt, at lave netværksgrupper “KUN FOR MÆND!”.
Ja, det har været mandsdomineret. Ja, det har været ekskluderende.
Det hjælper ikke at fortsætte forskelsbehandling, bare med omvendte fortegn. 

Diversitet betyder mangfoldighed. Man kan også tænke kognitiv diversitet! 
Tankemønstre, viden, tilgange, værktøjer og information. Det giver øget profit, bedre kvalitet, innovative løsninger, større markedsandele og højere effektivitet, og ikke mindst fremgang og forståelse.

Så vælg personer med Entreprenant Mindset.

👏👏👏  til dig Jannie.

Alle indlæg er udtryk for mine egne holdninger

Find ud af mere

Behold store bededag

Den nye SVM-regering vil afskaffe en helligdag for at finansiere øgede udgifter til Forsvaret, og det bliver efter alt at dømme store bededag.

Læs mere »

Mere overvågning = mere sikkerhed?

Privatlivsbeskyttelsen er en grundsten i demokratiet, og den skal vi som samfund værne om. Overvågningssamfundet er en realitet, og det bliver kun værre herfra – de seneste år har budt på en kraftig stigning i tiltag, der skal øge statens mulighed for at kontrollere sine borgeres adfærd.

Læs mere »