fbpx

Er atomkraft en god idé?

Når der bliver talt om atomkraft bør man kigge nærmere på hvad Bill Gates laver med TerraPower.

Del dette indlæg

Atomkraft bliver forbundet med at være radioaktivt, bomber og Tjernobyl – men vi er kommet meget længere end design med regnestokke, bygget på tegninger fra 1940’erne.

En af idéerne er at bruge udtyndet uran
Det nye design reducerer risikoen for menneskelige fejl, da det konstant overvåges af computere. Dertil kommer at nedkølingen af uran har tidligere været med vand – der jo har et kogepunkt på 100°, hvor flydende metal er 2861°.
Gates og hans team har bygget en reaktor der er ren, effektiv og sikker. Ingen risiko for nedsmeltning eller eksplosion.
Den største risiko er at kraftværket lukker ned og dermed ikke producerer strøm, som man kender det fra en vindmølle på en vindstille dag, eller solceller på en overskyet.

Se evt. del 3 af miniserien om Bill Gates på Netflix “Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates”, hvor Bill og hans team netop fortæller om TerraPower og de nye kraftværker.

👉  terrapower.com

Sommetider skal man lige undersøge om tingene stadig forholder sig sådan, som sidst da man så på det. Verden er i konstant forandring. Det er et spørgsmål om at følge med.

Alle indlæg er udtryk for mine egne holdninger

Find ud af mere

Behold store bededag

Den nye SVM-regering vil afskaffe en helligdag for at finansiere øgede udgifter til Forsvaret, og det bliver efter alt at dømme store bededag.

Læs mere »

Mere overvågning = mere sikkerhed?

Privatlivsbeskyttelsen er en grundsten i demokratiet, og den skal vi som samfund værne om. Overvågningssamfundet er en realitet, og det bliver kun værre herfra – de seneste år har budt på en kraftig stigning i tiltag, der skal øge statens mulighed for at kontrollere sine borgeres adfærd.

Læs mere »